Groepstrainingen

Op locatie Van Diemenstraat worden diverse groepslessen gegeven. 
Een groepsles duurt altijd een uur en biedt plaats aan maximaal 8 personen. 

Conditietraining

Elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur is er een conditietraining.
Deze training is voor iedereen, ongeacht niveau of klacht en wordt verzorgd door een van onze fysiotherapeuten.

De thema's zullen elke week iets verschillen, gezien de verschillende achtergronden van onze fysiotherapeuten. Zo kan de ene week de training gericht zijn op buik- en rugspieren, dan weer op de beenspieren, dan weer gewoon lekker zweten of misschien wat yoga-achtige oefeningen.
Kortom: lekker sporten in groepsverband.

Pilates

Elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur geeft Eline Zijlstra haar lessen Pilates. Pilates is een training voor het hele lichaam of zoals dat mooi heet: voor Body & Mind. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de spierkracht, de lenigheid en de stabiliteit. Deze items komen dan ook zeker tijdens de trainingen aan bod. De oefeningen worden uitgevoerd op een matje. De trainingsvorm is als ware 'back to basic' : terug naar alle natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit hem vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen. De lessen worden gegeven in groepsverband door een volledig gekwalificeerd 'Perfect Pilates'-instructrice en tevens fysiotherapeut.

Rugschool

Elke dinsdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur geeft Eline Zijlstra haar trainingen specifiek gericht op de stabiliteit van de rug.
Deze trainingen zijn als het ware het eindstation na een hernia-traject bij ons in het centrum. 
Elke training begint met een opwarming op de cardio-apparatuur, waarna er op matjes gewerkt wordt aan buik-rug-bil en beenspieren.

Bent u geen patient geweest bij ons, maar wilt u wel meedoen? Dt kan natuurlijk!
Om uw niveau in te schatten maakt u dan eerst een afspraak met een van de therapeuten. Deze afspraak duurt zo'n 30 min en kost € 35,-.
Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, is het ook mogelijk deze bij uw zorgverzekering in rekening te brengen. 

Fitter met diabetes en overgewicht

Van de naar schatting 800.000 Nederlanders met diabetes, zijn er zo'n 250.000 die diabetes hebben zonder het te weten. Diabetici vormen een steeds grotere groep patiënten voor de fysiotherapeut. Daarnaast is overgewicht inmiddels volksziekte nummer 1.

Bij ons kunt u groepstherapie volgen onder leiding van een deskundige en specifiek opgeleide fysiotherapeut.
Deze groepstraining wordt elke maandag van 13.00 tot 14.00 uur gegeven

Een van de doelen van de groepstherapie is het leren omgaan met de balans tussen voeding en inspanning, het opbouwen van de conditie en het verbreden van uw kennis. Wij werken samen met diverse huisartsen in de omgeving Westerpark en er is een diabetesverpleegkundige aanwezig bij ons in het centrum.


Kijk voor alle actuele tarieven van de groepstrainingen op onze tariefpagina