Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op gezondheidsproblemen die een relatie hebben met functiestoornissen en / of bewegingsbeperkingen in het hoofd - en halsgebied en in het bijzonder het kauwstelsel.

De meest voorkomende klachten die een kaakfysiotherapeut behandelt zijn hoofdpijnklachten, een beperkte mondopening, knarsen, klemmen etc.

Door een slechte houding van het lichaam, zoals het naar voren houden van de onderkaak, of bellen terwijl je de telefoon tussen oor en schouder klemt, kunnen klachten ontstaan of verergeren. Hiernaast kan het ontstaan van kaakklachten ook een psychische oorzaak hebben, denk bijvoorbeeld maar aan stress of vermoeidheid.

De fysiotherapeutische behandeling is er op gericht u weer zo goed mogelijk te laten functioneren. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van uw klachten. De behandeling zou o.a. kunnen bestaan uit het geven van advies, het afleren van verkeerd gebruik en het aanleren van oefeningen. De oefeningen kunnen bijvoorbeeld helpen een gestoorde mondopening te verbeteren of de aanwezige spanning van spieren te verminderen.

Er is geen verwijzing nodig voor kaakfysiotherapie.

Vragen? Afspraak maken? Sanne Goede is onze kaakfysiotherapeut. Zij is bereikbaar op 020-6220572 of via sanne.goede@herniacentrumamsterdam.nl