Lymfedrainage

Lymfedrainage

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Het lymfstelsel speelt een belangrijke rol in het evenwicht van de waterhuishouding. Dit systeem zorgt namelijk onder meer in de afvoer van vocht en bacteriën.

Lymfedrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. Deze functie kan echter bemoeilijkt worden als gevolg van een ongeval, ziekte of stress. In dit geval kan de drainage met de handen geoptimaliseerd worden om een teveel aan vocht sneller af te voeren.

De manuele lymfedrainage is een zachte massagevorm en is op het hele lichaam toepasbaar. Het heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Er kan ook gebruik gemaakt worden van tape, om de lymfstroom nog verder te stimuleren.

Behandelbare klachten
Niet alleen vochtophopingen (oedeem) kunnen behandeld worden. Denk ook aan bloeduitsortingen, dystrofie, migraine, obstipatie of diarree, glaucoom, etalagebenen etc.

Wilt u deze behandeling vergoed krijgen door uw verzekeraar dan heeft de oedeemtherapeut een gerichte verwijzing oedeemtherapie nodig.

Vragen? Afspraak maken? Dieke Zondervan is onze oedeemtherapeut en is bereikbaar op 020-3375534 of via info@herniacentrumamsterdam.nl