Medewerkers

Marcel Lems

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut. Ik heb 19 jaar geleden het Hernia Centrum Amsterdam opgericht. Ik hou mij verder nog bezig met het behandelen van baby's met een geboortetrauma (HCFS of voorheen Kiss-baby's genoemd) en sportrevalidatie.
Ik heb ruime ervaring in het behandelen van sportblessures en ben ruim 10 jaar lang werkzaam geweest in de topsport.
Mijn focus ligt bij de wervelkolom en de knie. 
Samen met mijn collega Roy Greve ben ik voor onze praktijk case-manager voor het RugPijnNetwerk Amsterdam. 

Aandachtsgebieden: nekklachten, rugklachten, knieklachten, HCFS (KISS-)problematiek, sportrevalidatie


marcel.lems@herniacentrumamsterdam.nl

Koos Hoogedoorn

In de ruim 30 jaar dat ik fysiotherapeut ben heb ik mij door middel van cursussen gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met voor deze groep uitgebreide problematiek op zowel neurologisch als orthopedisch gebied en personen met COPD en Astma. Ik ben dan ook aangesloten bij het LORNA, het regionale netwerk voor het behandelen van longproblematiek. 
Daarnaast heb ik de opleiding podoposturale therapie gedaan. Deze methode houdt zich bezig met klachten die voortkomen uit de houding gerelateerd aan de voeten, want: voeten zijn de spiegel van je houding! 

Aandachtsgebieden: longrevalidatie, geriatrie, enkel/voetklachten


koos.hoogedoorn@herniacentrumamsterdam.nl

Sanne Goede

Mijn naam is Sanne Goede en ik ben sinds 2006 werkzaam in deze praktijk. Naast algemeen fysiotherapeut ben ik tevens orofaciaalfysiotherapeut en mimetherapeut. Dat betekent dat ik mij heb gespecialiseerd in kaakklachten, aangezichtsverlammingen en hoofdpijnklachten. Ik hou van de diversiteit van klachten. Niet één klacht is hetzelfde en ik vind het dan ook een uitdaging om te proberen hiervoor een passende oplossing en behandeling te vinden. Dit maakt, voor mij, mijn vak zo leuk! 

Aandachtsgebieden: kaakklachten, aangezichtsverlammingen, hoofdpijn, rugklachten, Parkinson- gerelateerde klachten, geriatrie

sanne.goede@herniacentrumamsterdam.nl

Dieke Zondervan

Ik werk sinds 2008 bij de praktijk. Wat mij aanspreekt is de diversiteit aan klachten en patiënten, maar juist ook het specifieke van de hernia. Al in 2012 heb ik mijn specialisatie oedeemtherapeut behaald, waardoor ik ook op dit vlak patiënten behandel. 

Aandachtsgebieden: rugklachten, oedeemklachten

dieke.zondervan@herniacentrumamsterdam.nl

Eline Zijlstra

Ik ben vanaf 2014 werkzaam bij de praktijk. Op beide locaties, de Bogt en Van Diemenstraat, waar ik werk behandel ik patiënten uit alle leeftijdscategorieën. De verschillende leeftijden geven een diversiteit aan (soms specifieke) klachten, dit maakt het werken voor mij uitdagend en afwisselend.
Vanaf 2016 zijn wij als praktijk aangesloten bij ClaudicatioNet, het landelijk netwerk voor revalidatie van etalagebenen, waarvoor ik de behandelingen op mij neem. 

Een combinatie van het behandelen in de fitness ruimte en de behandeling één op één maakt wat mij betreft vaak de beste behandeling. 

Aandachtsgebieden: rugklachten, knieklachten en claudicatio (etalagebenen). eline.zijlstra@herniacentrumamsterdam.nl

Frank van der Dussen

Vanaf 1990 ben ik betrokken bij de praktijk. In de loop van de jaren is het accent van mijn werkzaamheden komen te liggen bij het begeleiden bij chronische motorische problematiek in de thuissituatie. Door deze mensen aan huis te behandelen probeer ik mee te werken aan het uitstellen of voorkomen van de moeilijke en ingrijpende stap naar een instelling. 

frankvanderdussen@hotmail.com