Mimetherapie

Mimetherapie

Lachen, fronsen en boos kijken. Dit zijn zomaar een paar emoties die je kunt uitdrukken met je gezicht. Dit noemen we ook wel gelaatexpressie oftewel mimiek. Aan beide kanten van het gezicht loopt de aangezichtszenuw. Deze zenuw zorgt voor de mimiek in het gezicht maar ook voor het sluiten van de ogen en de mond.

Bij een verlamming van de aangezichtszenuw zijn alle spiergroepen van één gezichtshelft daarbij betrokken. Oorzaken zijn bijvoorbeeld de verlamming van Bell (of: Bell's paralysis), gordelroos), middenoorontsteking, beschadiging van de zenuw na een operatie of ongeluk of een tumor.

Deze fysiotherapeutische behandeling is bedoeld voor patiënten met restverschijnselen na een aangezichtsverlamming. Door specifieke oefentherapie wordt er geprobeerd om de hinderlijke restverschijnselen, zoals asymmetrie in het gezicht, verminderde functie en het abnormaal meebewegen zo veel mogelijk te onderdrukken.

Er is geen verwijzing nodig voor mimetherapie.

Vragen? Afspraak maken? Sanne Goede is onze mimetherapeut. Zij is bereikbaar op 020-6220572 of viasanne.goede@herniacentrumamsterdam.nl