Therapie´┐Żn

Fysiotherapie

Bewegen is vanzelfsprekend. Tenminste, meestal wel. Maar soms werkt het lichaam even niet mee. Dan heb je hulp nodig van de fysiotherapeut. Niet alleen om de klachten op te lossen, maar vaak ook om dat zo te houden.

Lees meer

Manuele therapie

De manueeltherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de specifieke beweging van gewrichten. Een manueeltherapeutische behandeling heeft niet alleen tot doel de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging te verbeteren bij bijvoorbeeld tijdens werken of sporten.

Lees meer

Kinderfysiotherapie

Een kind moet van alles leren. De meeste kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke manier. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen ze volwassenheid.

Lees meer

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op gezondheidsproblemen die een relatie hebben met functiestoornissen en / of bewegingsbeperkingen in het hoofd - en halsgebied en in het bijzonder het kauwstelsel.

Lees meer

Lymfedrainage

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Het lymfstelsel speelt een belangrijke rol in het evenwicht van de waterhuishouding. Dit systeem zorgt namelijk onder meer in de afvoer van vocht en bacteriën.

Lees meer

Podoposturaal therapie

De podoposturale therapie berust op het verschijnsel dat elke verandering van de stand van de voeten een verandering hoger in het lichaam met zich meebrengt. Omgekeerd heeft elke houdingsverandering een verandering van de voetstand tot gevolg.

Lees meer

Mimetherapie

Lachen, fronsen en boos kijken. Dit zijn zomaar een paar emoties die je kunt uitdrukken met je gezicht. Dit noemen we ook wel gelaatexpressie oftewel mimiek. Aan beide kanten van het gezicht loopt de aangezichtszenuw. Deze zenuw zorgt voor de mimiek in het gezicht maar ook bijvoorbeeld voor het sluiten van de ogen en de mond.

Lees meer

HCFS - Hoog Cervicale Functie Stoornis. (voorheen KISS-syndroom)

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van zeer groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene.

Lees meer

Het Medical Taping Concept

De achtergrondgedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfedoorstroming en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Lees meer

Het Mulligan concept

Het Mulligan concept geeft vaak spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn. Veel gewrichtsklachten worden veroorzaakt door een "positiefout" of "ontsporing" van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar; het "repositioneren", oftewel het herstel van de ontsporing in het gewricht kan een opmerkelijk snel herstel geven.

Lees meer